Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-05@06:11:50 GMT

بخشنامه دستمزد مبنای کسر حق بیمه در سال 1399 ابلاغ شد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۴۰۶۰۱

به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، مفاد این بخشنامه به شرح زیر است:

1- بر این اساس، حداقل دستمزد روزانه مبنای وصول حق‌بیمه بیمه‌شدگان مشمول قوانین کار و تامین‌اجتماعی (به استثنای مشاغل و فعالیت‌های دارای دستمزد مقطوع)‌ در‌سال1399 مبلغ 611.809 ریال اعلام می شود.

2-  سایر سطوح دستمزدی براساس آخرین دستمزد روزانه سال 1398، معادل 15درصد به علاوه رقم ثابت روزانه 30.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

338 ریال به شرح ذیل افزایش می‌یابد.

مزد روزانه شغل در سال1399= (30.338+15‌‌‌‌/1×آخرین مزد روزانه شغل در سال 1398)

3‌‌‌‌- با توجه به این‌که طبق بند (3) تصویب‌نامه شورای‌عالی کار مقرر شده کارفرمایان مشمول قانون به کلیه کارگران اعم از دایم و موقت ماهیانه مبلغ 4.000.000 ریال کمک ‌هزینه اقلام مصرفی خانوار، به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه‌ای پرداخت نمایند، لذا کارفرمایان ذی‌ربط می‌بایست طبق بند (5) ماده (2) قانون تامین‌اجتماعی و آیین‌نامه اجرایی ماده (39) قانون اخیرالذکر با رعایت بخشنامه‌های (5) و (1‌/5) جدید درآمد به هنگام تنظیم صورت مزد و مزایا نسبت به درج مبلغ یادشده به همراه سایر اقلام مشمول کسر حق‌بیمه از جمله پایه سنواتی، حق‌مسکن و خواروبار در ایام اشتغال و... در ستون‌های مربوطه و کسر حق ‌بیمه متعلقه و پرداخت آن به شعبه ذی‌ربط اقدام نمایند.

4‌‌‌‌- به هنگام محاسبه حق‌بیمه آن دسته از بیمه‌شدگان که در آخرین گزارش بازرسی انجام شده مربوط به قبل از 1‌‌‌‌‌‌‌/1‌‌‌‌‌‌‌/1399، دستمزد آنان بیش از حداقل دستمزد روزانه (505.627 ریال) درج گردیده است، چنانچه در سال 1399 کارفرما از ارسال لیست و پرداخت حق‌بیمه بیمه‌شدگان مذکور خودداری و یا در لیست‌های ارسالی ترک‌کار آن‌ها را اعلام ننماید، می‌بایست دستمزد آن‌ها به شرح بندهای (2) و (3) فوق‌الذکر تعیین و سپس مبنای محاسبه حق‌بیمه ماه‌هایی که لیست آن ارسال نشده است قرارگیرد.

 5‌‌‌‌- حداقل مبنای پرداخت حق‌بیمه بیمه‌شدگان ادامه بیمه به طور اختیاری مطابق بخشنامه (1‌/686) امورفنی بیمه‌شدگان به شماره ثبت 4182‌‌/98‌‌/1000 مورخ 26‌/3‌/1398 برابر 2‌‌/1حداقل دستمزد مصوب شورای‌عالی کار خواهد بود.
هم‌چنین مبنای پرداخت حق‌بیمه بیمه‌شدگان ادامه بیمه به طور اختیاری که مبنای پرداخت حق‌بیمه آنان در سال 1398از رقم روزانه‌ 505.627 ریال بیشتر می‌باشد، همانند سایر سطوح دستمزدی معادل 15درصد به علاوه رقم ثابت روزانه 30.338 ریال مطابق روش ذیل در سال‌جاری افزایش می‌یابد که در هر حال از 2‌‌/1 حداقل دستمزد مصوب شورای‌عالی کار کمتر نخواهد بود.

مبنای پرداخت حق‌بیمه روزانه در سال1399= (30.338+15‌‌‌‌‌‌‌/1×آخرین مبنای پرداخت حق‌بیمه روزانه در سال 1398)

6‌‌- حداقل مبنای پرداخت حق‌بیمه بیمه‌شدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد در سال 1399 معادل رقم روزانه‌ 611.809 ریال خواهد بود. هم‌چنین مبنای پرداخت حق‌بیمه بیمه‌شدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد که مبنای پرداخت حق‌بیمه آنان در سال 1398 از رقم روزانه‌ 505.627 ریال بیشتر می‌باشد، همانند سایر سطوح دستمزدی معادل 15درصد به علاوه رقم ثابت 30.338 ریال در سال‌جاری افزایش می‌یابد.
توجه: درخصوص آن‌دسته از مشاغلی که طبق بخشنامه (684) امور فنی بیمه‌شدگان مبنای پرداخت حق‌بیمه آنان براساس ضریبی از حداقل دستمزد مصوب شورای‌عالی کار می‌باشد، ضریب مربوطه می‌بایست در حداقل دستمزد سال 1399 اعمال گردد.
7‌‌- کلیه پرداختی‌های آن دسته از مقرری ‌بگیران بیمه ‌بیکاری که تاریخ وقوع بیکاری آنان از تاریخ 1‌‌‌‌‌‌‌/1‌‌‌‌‌‌‌/1399 به بعد می‌باشد با رعایت حداقل دستمزد سال1399خواهد بود. هم‌چنین پرداختی‌های آن دسته از مقرری ‌بگیران بیکاری سنوات قبل که درسال1399 ادامه می‌یابد و مبلغ آن کمتر از حداقل دستمزد سال 1399می‌باشد تا مبلغ حداقل دستمزد سال1399 ترمیم می‌گردد.
8‌‌‌‌- ضریب دستمزد رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری موضوع بند (7) هشتصد و چهارمین جلسه هیأت مدیره مورخ 26‌‌‌‌‌/3‌‌‌‌‌/1381 و اصلاحات بعدی آن در سال1397 به شرح ذیل تعیین و از تاریخ 1‌‌‌‌/1‌‌‌‌/1399 مبنای دریافت حق بیمه و ارایه تعهدات قانونی تعیین می‌گردد.

 الف)رانندگان بین شهری:

رانندگان وانت بار، سواری، مینی‌بوس، کامیونت و... رانندگان اتوبوس، کامیون و ... 1.2 برابر حداقل دستمزد  ‌‌‌‌‌1.5 برابر حداقل دستمزد

ب)رانندگان درون شهری:

رانندگان حمل بار رانندگان حمل مسافر
(سواری، مینی بوس و ...) رانندگان اتوبوس درون شهری 1‌‌‌‌‌/1 برابر حداقل دستمزد 1‌‌‌‌‌/1 برابر حداقل دستمزد 1‌‌‌‌‌/1 برابر حداقل دستمزد

 با توجه به مراتب فوق دستمزد مقطوع روزانه رانندگان مشمول قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری (ضریب5‌‌‌‌‌/1) معادل 918.000 ریال، بابت رانندگان مینی‌بوس و سواری(ضریب 2‌‌‌‌‌/1) معادل 734.000 ریال، سایر رانندگان و رانندگان تاکسی، وانت بار و مینی بوس درون شهری (ضریب 1‌‌‌‌/1) معادل  673.000‌ ریال تعیین می‌گردد.
 9‌‌‌‌- ضرایب دستمزد مقطوع کارگران ساختمانی موضوع «بند (4) یک‌هزار و چهارصد و پنجاه و پنجمین» جلسه مورخ 23‌/10‌/92 هیات مدیره محترم سازمان، به شرح ذیل تعیین و از تاریخ 1‌‌‌‌/1‌‌‌‌/1399 مبنای دریافت حق ‌بیمه و تعهدات قانونی قرار می‌گیرد.

الف) کارگر درجه یک (کارگر ماهر، استادکار) 4‌/1   برابر حداقل دستمزد
ب) کارگر درجه دو(کارگرنیمه ماهر، کمک استادکار) 3‌/1 برابر حداقل دستمزد
ج) کارگر درجه سه (کارگر عمومی) 2‌/1 برابر حداقل دستمزد

 با توجه به بخشنامه شماره (4‌‌‌‌‌‌‌/7) مشترک فنی و درآمد، حق‌بیمه کارگران ساختمانی می‌بایست براساس سطح مهارت اعلام شده در کارت مهارت فنی آنان و براساس دستمزد مقطوع روزانه شغل مربوطه با اعمال ضرایب2‌‌‌‌‌‌‌/1، 3‌‌‌‌‌‌‌/1، 4‌‌‌‌‌‌‌/1 برابر حداقل دستمزد (به ترتیب 000‌/734، 795000، 000‌/857) ریال براساس سطح مهارت کارگران مزبور و با رعایت مصوبات هیات مدیره محاسبه و وصول ‌گردد.

10‌‌‌‌- با عنایت به مصوبات شورای‌عالی تامین‌اجتماعی و هیات‎امنای محترم سازمان تامین‌اجتماعی، حداکثر دستمزد روزانه مشمول کسر حق‌بیمه در سال‌جاری 7 برابر حداقل دستمزد روزانه معادل 4.282.663 ریال تعیین و رعایت موضوع حسب مورد در ماه‌های31، 30 و 29 روزه الزامی است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دستمزد مبنای کسر حق بیمه در سال 1399 مبنای پرداخت حق بیمه بیمه شدگان برابر حداقل دستمزد حداقل دستمزد سال شورای عالی کار تامین اجتماعی دستمزد روزانه رانندگان حمل آن دسته حق بیمه آن سال 1398 مینی بوس کسر حق سال 1399

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۴۰۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود

عباس اهرابی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به منظور توانمندسازی و تحقق درآمد پایدار مددجویان، حق بیمه اجتماعی چهار هزار و ۱۶ نفر از مددجویان تحت حمایت به سازمان تأمین اجتماعی به طور ماهیانه پرداخت می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد امام استان گیلان ادامه داد: بیش از ۲۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان حق بیمه اجتماعی مددجویان تحت حمایت مشمول این طرح به سازمان تأمین اجتماعی طی سال گذشته پرداخت شده است.

وی با اشاره به اقدامات این نهاد برای افزایش ضریب نفوذ بیمه‌ای در بین مددجویان افزود: بیمه شدگان می‌توانند از تمامی مزایای بیمه‌های اجتماعی نظیر بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی استفاده کنند.

مدیرکل کمیته امداد گیلان اضافه کرد: بیمه اجتماعی شامل سه نوع بیمه اعم از طرح‌های اشتغال و خودکفایی در قالب صاحبان حرفه و مشاغل آزاد، بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهری و بیمه اجتماعی مددجویان از طریق صندوق بیمه روستاییان و عشایر است.

اهرابی با بیان اینکه حق بیمه تأمین اجتماعی مددجویان، با هدف بهره‌مندی آن‌ها از مستمری بازنشستگی پرداخت می‌شود، عنوان کرد: با پرداخت حق بیمه اجتماعی، مددجویان می‌توانند از مزایای بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی برخوردار شوند.

وی، افزود: شرایط دریافت مستمری بازنشستگی برای زنان ۵۵ سال سن و مردان ۶۰ سال سن با سابقه پرداخت حق بیمه حداقل ۱۰ سال است که در سال گذشته ۲۲۳ نفر از بیمه شدگان از مزایای دریافت مستمری، بازنشستگی و مستمری برای بازماندگان و ازکارافتادگی بهره مند شده‌اند.

مدیرکل کمیته امداد گیلان در ادامه با بیان اینکه سال گذشته تعداد ۱۸۴ نفر از مددجویان مشمول بازنشستگی صندوق روستاییان و عشایر شدند، تصریح کرد: در حال حاضر چهار هزار و ۲۷ نفر از مددجویان روستایی مشمول طرح بیمه روستاییان و عشایر هستند که حق بیمه آنان به صورت سالانه توسط کمیته امداد مرکز به صندوق بیمه روستاییان و عشایر واریز می‌شود و طی سال گذشته حدود چهار میلیارد و پانصد میلیون تومان در این خصوص واریز شد.

وی در پایان با اشاره به اینکه در اواخر سال ۱۴۰۲ مجوز پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی ۷۰۰ زن سرپرست خانوار تحت حمایت دیگر نیز اخذ شد، اضافه کرد: بدین منظور بیش از ۴۲۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص یافت.

کد خبر 6096762

دیگر خبرها

  • حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود
  • جریمه ۳۸ میلیارد ریالی قاچاقچی هیزم
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • برخورداری ۶۲۵ زوج نابارور استان مرکزی از خدمات بیمه سلامت
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • پرداخت ۱۵ هزار میلیارد ریال به حساب خرید برق شرکـت‌های توزیع
  • تصادفات نیازمند کروکی/ آنچه رانندگان باید بدانند